Prăjitura Raffaello este dedicată iubitorilor nucii de cocos. Urmează rețeta noastră pentru a savura o prăjitură pufoasă, însiropată și foarte gustoasă.
Pentru această Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios, ai nevoie de ingredientele următoare: ouă, zahăr, făină, nuca de cocos, ulei, lapte, lapte condensat.
Cum se prepara Prăjitura Raffaello - Desert însiropat și delicios:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Într-un bol, sparge cele 4 ouă și adaugă un praf de sare și zahărul, apoi mixează foarte bine până își dublează volumul.
Amestecă făina cu praful de copt.
Adaugă uleiul, laptele și făina și mixează bine până se omogenizează compoziția. Adaugă fulgii de cocos și amestecă pentru a se distribui uniform, apoi toarnă aluatul în tavă de copt și nivelează frumos.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 35 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat. După apromativ 10-15 minute, răstoarnă prăjitura și portioneaz-o în cuburi potrivite.
Amestecă laptele cu cel condensat și însiropează prăjitura cu amestecul de lapte condensat. Las-o să absoarbă bine tot siropul, apoi presară fulgi de nuca de cocos.
Prăjitura Raffaello este gata de servit după ce s-a însiropat bine. Este foarte pufoasă, dulce și aromată.