Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

de Oana in Prajituri, 21 Feb 2018 | 27873 vizualizari

 

Azi vreau sa fac repede un desert si sa nu stau prea mult in bucatarie. Mai greu e ca trebuie sa astept pana maine cand va fi gata :) Fac o prajitura cu crema de caramel, multa nuca si foi de napolitana. Sigur va amintiti de ea din copilarie, ii mai zice prajitura cu Foi Lica.

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de napolitană
  • 400 g zahăr
  • 6 ouă
  • 50 gr zahar
  • 300 g nucă mărunţită
  • 250 g unt (82% grăsime)
  • 1-2 lingurite esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca:

Mai intai fac crema de caramel.

Într-o cratiţă punem 400 grame de zahăr şi îl caramelizăm la foc mic, având grijă să nu se ardă. Când zahărul este complet topit şi are o culoare aurie, adăugăm cubuleţele de unt şi amestecăm până se încorporează si se topeste caramelul. Luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca putin. Separat mixăm ouăle intregi cu 50 g zahăr şi le adăugăm apoi în fir subţire peste caramel, amestecând în continuu cu un tel pentru a evita gătirea ouălor. Mutam cratita inapoi pe foc si amestecam cu telul până se îngroaşă crema, oprim focul şi adăugăm nucile mărunţite şi puţina esenta de rom. Si crema este gata! O lasam putin la racit.

Pe un tocator punem folie alimentara, aşezăm prima foaie de napolitană cu găurile mai mari in sus şi punem un sfert din caramel, pe care il întindem bine, continuăm cu următoarea foaie şi tot aşa până terminăm cu o foaie de napolitană. Punem o folie alimentară deasupra, aşezăm un tocător de lemn şi un obiect greu deasupra şi lăsăm peste noapte să se înmoaie foile şi sa se întărească crema.

 

A doua zi tăiem prăjitura în cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura