Introducerea e despre cum se mananca marginile, ca sa dea bine-n poza prajitura...deci le-am mancat...sa nu se invecheasca...:))))))))
''Retete festive de iarna''
Mai intai am prajit nuca si am taiat-o marunt. Apoi am mixat cele 2 oua si 2 galbenusuri cu o cana de zahar si am adaugat lingura de rom. Am taiat margarina in cubulete mici. Cealalta cana de zahar am pus-o sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului am tras cratita de pe foc, am adaugat galbenusurile, am amestecat rapid, apoi am pus din nou pe foc, am adaugat si margarina si cacao. Am amestecat continuu pana ce caramelul sa topit de tot, am tras de pe foc am adaugat nuca prajita si nuca de cocos, am omogenizat si am umplut foile de napolitana. Am folosit 5 foi de napolitana, dupa fiecare foaie am presat putin sa se faca aderenta intre crema si foaie. Am invelit prajitura in folie alimentara, am asezat un fund peste care am pus o greutate si am lasat sa se raceasca bine. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit zimtat.
1
atentie cand caramelizati zaharul sa nu se arda pentru ca devine amar