Desert prajitura cu crema ganache

de Lavinia in Prajituri, 21 Apr 2013 | 44189 vizualizari

 

Va doresc o duminica frumoasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 550 g ciocolata
  • 800 ml frisca lichida

Sirop:

  • 2 pahare de apa
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingura de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema ganache:

Prima data pregatim crema. Punem pe foc intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida si amestecam in continuu pana ce ciocolata este perfect topita. Dam crema la frigider pentru minim 3-4 ore apoi o mixam pana se deschide la culoare si devine ferma si pufoasa.

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi adaugam romul si o lasam la racit.

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana ce zaharul este complet topit. Adaugam uleiul si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Amestecam faina cu praful de copt si cacaua. Peste albusuri adaugam galbenusurile amestecand usor cu un tel.

Adaugam si ingredientele uscate, apoi tapetam o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de min (facem testul scobitorii). Il lasam la racit si il taiem in 2.

Insiropam prima parte de blat, adaugam crema (mai oprim cateva linguri), iar blat+sirop si ungem blatul cu restul de crema.

Dam prajitura la rece pentru minim 3-4 ore, apoi o portionam si decoram fiecare prajitura cu ciocolata alba rasa sau ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Brath