Desert prajitura cu crema de iaurt si cirese

de Gherca Daniela in Prajituri, 23 Feb 2018 | 3477 vizualizari

 

Reteta cu dragoste! :x 
Este o prajitura lejera, foarte gustoase cu arome imbietoare de cirese, rom si vanilie alaturi de ciocolata neagra...eu zic ca merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • putina sare
  • 120 g zahar
  • esenta de rom si vanilie dupa gust (optional)
  • 90 g faina
  • 30 g amidon de porumb (maizena)
  • 1 plic roz de 10g ( levure colore- are 2 in 1 si putere de crestere si colorant) sau puteti inlocui cu cacao
  • Pentru crema:
  • 1 borcan de compot de cirese/ visine de 580ml
  • 1 plic agar-agar / 6 foi de gelatina sau 10g gelatina granule
  • 400 g iaurt
  • 150 g zahar
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra sau cu lapte
  • 50 ml smantana lichida hulala
  • Pentru sirop: apa-zahar-rom sau in fuctie de preferinte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de iaurt si cirese:

Blatul:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate unul, mixam la viteza mica, adaugam si putina aroma de vanilie si rom pentru un gust mai placut si mai aromat, iar la final trecem printr-o sita faina cu amidonul si plicul roz, omogenizam usor cu o paleta si turnam compozitia rezultata in tava aragazului, pe care o tapetam cu hartie de copt.
Dam blatul pentru prajitura la cuptor pentru 15-20 minute.
Cand este gata il lasam sa se raceasca complet si il taiem pe jumatate.


Crema: 
Desfacem borcanul de cirese ( fara samburi, daca al votru are sa le scoateti samburii).

   Scurgem borcanul de compot intr-un ibric si il incalzim. Sparat dizolvam plicul de agar-agar cu putina zeama sau apa si-l turnam in apa de la compot, lasam sa dea un clocot (avantajul meu este ca
folosesc agar-agar, daca nu aveti si folositi gelatina, aveti grija ca sucul sa nu dea in clocot),  lasam zeama din compot sa se raceasca complet, apoi adaugam ciresele, mai  pastram cateva pentru ornat.

    Intre timp amestecam iaurtul cu zaharul, turnam compotul de cirese si amestecam usor.
Frisca o mixam bine si o incorporam in amestecul de iaurt cu cirese, folosindu-ne de o spatula.
Dam bolul la rece pentru 30 minute.

      Intre timp, luam o tava de marimea jumatatii de blat, daca este putin mai mare, va puteti folosi de un carton, cum am facut eu; am pus folie de plastic pe fudul tavii, pentru a scoate mai usor prajitura
si punem primul blat pe care il insiropam, turnam la mijloc crema si la final cealalata jumatate de blat si ea insiropata. Dam prajitura la rece pentru a doua zi.

       Cand crema s-a intarit, taiem prajitura in cuburi de 5 cm/ 5 cm (fara margini, pentru un aspect mai frumos) si o glazuram cu ciocolata topita impreuna cu frisca lichida ( sa nu fie foarte fierbinte, doar calduta) apoi ii punem o cireasa din compot!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de iaurt si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca de cocos