Desert prajitura cu cocos

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Apr 2011 | 63162 vizualizari

 

Fina si aromata!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri cacao
  • 1 ou
  • 300 gr faina

Crema de cocos:

  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 gr nuca de cocos rasa
  • 2 lingurite esenta de migdale

Crema de vanilie:

  • 3 linguri amidon sau faina
  • 6 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • + bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cocos:

Foile: Amestecam ingredientele pentru blat fara a le framanta prea mult, altfel untul se va muia prea tare. Impartim in doua si intindem 2 foi.

Crema de cocos: Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana ce spuma se tine bine de tel si devine lucioasa. Adaugam esenta de migdale, apoi nuca de cocos pe care o incorporam amestecand de jos in sus cu o lingura mare.

Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina asezam prima foaie, apoi crema de cocos si a doua foaie peste. Dam tava la cuptor la 180C pentru  45 de minute, verificam intepand in mijlocul prajiturii cu scobitoarea.

Crema de vanilie: Frecam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si isi maresc volumul, apoi adaugam faina, apoi laptele, omogenizam si punem pe baie de aburi. Amestecam mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc, punem si zaharul vanilinat si lasam sa se raceasca. Untul - care este deja la temperatura camerei - il mixam pana devine cremos, iar cand compozitia de galbenusuri s-a racit, adaugam cate o lingura peste unt si mixam bine.

Dupa ce prajitura scoasa din cuptor s-a racit, asezam crema de vanilie peste foaia de cacao si decoram cu bombonele.

Lasam prajitura la rece cateva ore, apoi se taie incredibil de frumos!

TIPS-URI

1

La framantarea aluatului pentru foi e indicat sa avem mainile infainate bine, sa nu atingem untul direct, ca sa nu il topim :) Eu am incercat pentru prima data sa il fac cu robotul de bucatarie si a mers incredibil de repede si de bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

janina 1

21.11.2011, 16:42

salut,
multumesc mult pt sfaturi,
am respectat cantitatile, insa poate la crema de nuca de cocos albusul de ou nu e ca cel de " acasa" , aici in fr albusurile de ou sunt f apoase
dar data viitoare o sa tin praji mai putin in cuptor si o sa pun 200 gr de nuca de cocos in loc de 250, si iti voi spune ce a iesit
te pup si mai asteptam retete buneeeeeeeee

Anamaria7 1

29.11.2011, 22:51

Janina, ma bucur mult ca te-a m ajutat! da... astept si eu sa am timp sa mai fac ceva bun... deocamdata sunt in Cluj, la camin... no cuptor no camera s-a stricat

mihaelar63 1

29.11.2011, 23:10

Sunt lesinata dupa prajiturile cu nu ca de cocos
Era sa scriu dupa cocos , dar se interpreta gresit

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca de cocos