Desert prajitura cu ciocolata si nuca

de anca_rm in Prajituri, 2 Feb 2018 | 3692 vizualizari

 

O prajitura cu multa ciocolata si blat de bezea cu nuca, un adevarat deliciu. Un deliciu care iti rasfata papilele gustative.
 
 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 400 gr nuca macinata
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri lapte
  • 200 gr ciocolata de buna calitate
  • Extra:
  • fulgi de cocos
  • nuca taiata grosier
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si nuca:

Blatul:

Am folosit o tava de 25x20 cm si am copt o singura foaie pe care am taiat-o apoi in 3 bucati. A fost destul de greu de taiat, iar cand voi repeta reteta o sa coc separat 3 foi.

Cuptorul l-am pornit si l-am fixat pe 180 grade C. 

Albusurile cu esenta de rom si praful de sare le batem pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul. Cand albusurile devin tari ca si o bezea adaugam nuca,faina,cacao si praful de copt (nuca,faina,cacao si praful de copt este bine sa le amestecam inainte intr-un vas si de acolo sa punem pe rand cate o lingura amestecand continuu).

Amestecam pana cand se incorporeaza foarte bine.

Compozitia obtinuta, eu recomand sa fie impartita in 3 parti egale si sa le coacem pe rand. Dupa cum am spus mai sus, eu am copt o singura foaie dar a fost greu sa o tai.

Lasam sa se raceasca. Nu trebuie copt mai mult de 10-15 minute.

 Crema:

Intr-o craticioara punem galbenusurile, zaharul,cacao,amidonul si laptele. Pe foc mic incalzim compozitia amestecand tot timpul pana cand se ingroasa (aproximativ 10 minute). Cand crema are consistenta adaugam ciocolata taiata in cuburi si continuam sa amestecam pana cand ciocolata este topita si incorporata in crema.Luam crema de pe foc si lasam sa se raceasca pentru 5-10 minute. Adaugam untul portionat. Amestecam foarte bine si lasam crema sa se raceasca.

 Asamblare:

Crema o impartim in 3 parti egale.

Luam o foaie sau o bucata de blat,turnam crema,nivelam,apoi blat si iar crema si inca o data. Deasupra trebuie sa fie crema.

Peste crema nivelata presaram fulgi de cocos,de migdale sau nuci tocate grosier.

Punem prajitura la rece si o servim rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat