Cornulete fragede cu gem

de Anamaria7 in Prajituri, 3 Oct 2010 | 32491 vizualizari

 

Am vazut ca mai exista 4 variante :P hai sa o pun si pe a 5 -a! :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500gr faina
  • 250 gr unsoare
  • 200 gr smantana/iaurt gras
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • gem/rahat/finetti/compozitie cu nuca sau migdale macinate etc.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem:

Incingem cuptorul la 180C si pregatim o tava maare cu unsoare+faina/hartie de copt.

Galbenusurile se amesteca bine cu smantana si unsoarea, apoi se incorporeaza in amestecul de faina, praf de copt si sare. Se framanta putin aluatul, apoi se intind foi rotunde subtiri de cca 2-3mm care se taie in forma de con desfacut.

Se aseaza putina umplutura aproape de baza conului si se ruleaza spre varf.

Cornuletele se tin la cuptor pana cand aluatul isi pierde luciul si se rumeneste.

Se pudreaza cu zahar cat sunt calde si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic.

TIPS-URI

1

Se pot presara cu nuca macinata in loc de zahar/cu zaharul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

03.10.2010, 12:44

fur unu si de aici,azi ma papat de la tine numai dulciurii super bune ,dam in diabet5f

Anamaria7 1

04.10.2010, 00:58

nadina, asa-i la petrecere las' ca si eu am papat azi pana si tort si praji, desi nu ma dau in vant multumult tuturor, era un izzz atat de dulce in jur ca maine zau ca stau cu otetu' la nas )

nadina73 1

04.10.2010, 01:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, nuci si stafide