Un dulce rapid specific zonei in care locuiesc ,fara coacere si fara oua :)
Mixam biscuti cu alunele pana devin pulbere.
Intr-un vas punem ricotta si o amestecam bine cu zaharul pana devine cremoasa,adaugam frisca lichida si continuam sa amestecam bine pana devine cremos .Intre timp scurgem perele si le taiem bucati mici dupa care le adaugam in compozitie impreuna cu esenta de pere amestecam bine si dam la rece pentru cateva minute.
Intr-o cratita punem untul la topit dupa care il turnam peste biscuiti si amestecam bine.
Pregatim o forma de cheesecake (eu am folosit o tava rotunda pentru copt) punem jumatate din biscuiti si presam bine ,turnam crema si la fel preseam bine dupa care punem si restul de biscuiti presam bine si dam la rece pentru cel putin 12 ore.
Cand il scoatem din forma il asezam in platou si presuram zahar pudra.
1
Puteti folosi si branza scoapta de vaci.
2
In loc de compot puteti folosi si pere proaspete pe care le curatati si le coaceti cu zahar si un cub (25 gr) de unt la foc mic pentru cateva minute.