Mama are o vorba: "nu exista dulce "stricat!".... dar prajitura Dvs arata (ca tot ce va iese din maini!) senzational! Pentru intrebare: crema de galbenusuri (de fapt e o budinca) trebuie lasata sa se raceasca complet, astfel ea devine mai inchegata si mai ferma; apoi se incorporeaza in ea, lingura cu lingura, amestecand energic si continuu, untul mixat in prealabil (sau vice-versa). Cu cat are mai multe % de grasime untul, cu atat iese crema finala mai legata si scade pericolul "taierii". In loc de frisca batuta, ati fi putut "repara" si adaugand ceva gelatina sau agar-agar "lichefiate" conform instructiunilor.
Draga Oana, eu de cate ori fac crema de vanile cu unt (am facut de zeci de ori), procedez astfel: dupa ce fierb crema, pun deasupra ei o folie alimentara (ca sa nu se formeze pielita) si o las la racit in frigider daca ma grabesc sau in balcon pana prepar altceva.
Dupa vreo jumatate de ora cand s-a mai racorit (nu o las niciodata sa se raceasca complet ptr ca e mai greu de amestecat cu untul), iau folia de pe crema si adaug treptat untul taiat cubulete amestecand continuu cu o lingura, astfel untul se topeste treptat in crema calduta, dar nu se taie.
De asemenea, daca crema nu este racita complet ci usor curgatoare se poate intinde mai usor pe prajitura sau asambla un tort de exemplu.
Sper sa-ti fie de folos, cheia este rabdarea!
Ma bucur ca te-ai inspirat din reteta mea si ca v-a placut, imi pare rau pentru crema, dar data viitoare sigur vei stii cum sa procedezi! Din greseli invatam, mi se mai intampla si mie sa nu-mi iasa asa cum ar trebui! Servesc o bucatica, merge bine langa cafea!
Consider extraordinar faptul ca o gospodina atat de versata si talentata ca Dvs, a avut sinceritatea sa impartaseasca odata cu reteta, si mica problema avuta cu crema, dar si modul in care a fost "dreasa"... Acesta este pana la urma, sensul unui astfel de site culinar: schimbul de idei, ca si de experiente si bune, dar si mai putin bune... Pana la urma, mie chiar ca nu mi-ar fi parut rau sa-mi ramana 200g din crema aia minunata, sa trebuiasca sa ma sacrific, lingand-o din castron