Se dezgheata zmeura si se pune la scurs intr-o strecuratoare, iar siropul lasat se pune deoparte. Se spala stafidele, se oparesc cu apa fiarta, se scurg si se toarna romul peste ele. Se topeste untul, Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu untul topit si racit si cu zaharul. Se incorporeaza branza de vaci si laptele. Se adauga praful de budinca. Se bat albusurile spuma. Se adauga stafidele in crema de branza si apoi albusurile, amestecand cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza complet. Se unge o forma rotunda cu pereti detasabili cu unt si se toarna compozitia, se coace la foc mic pana se incheaga bine.
Se scoate cheesecake-ul si se lasa la racit in forma. Se presara apoi deasupra zmeura scursa bine. Din siropul de zmeura se prepara glazura, amestecand praful cu 2 linguri de zahar si cca 200 ml sirop de zmeura. Se incalzeste pe foc un minut si apoi se toarna peste zmeura. Se pune forma la rece cel putin o ora. Se poate servi si cu frisca deasupra.
1
In loc de praf de budinca se poate folosi frisca lichida si ciocolata topita.