Desert prajitura cremes ca la Cluj

de Sabina in Prajituri, 3 Mai 2009 | 141129 vizualizari

 

Cand eram mica luam cremes de la magazinul cu inghetata, insa aduceau foarte rar. Poate si din cauza asta era una din prajiturile mele preferate. Si cum am primit aceasta reteta de la o prietena din Cluj, Fely, n-am stat pe ganduri si m-am apucat de treaba cu gandul de vremurile de atunci. A iesit foarte foarte bun. Multumesc, Fely pentru reteta !!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 grame zahar
  • 125 grame amidon
  • 1 l lapte
  • 250 ml frisca lichida (optional)
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat la final
  • foi de cremes (cumparate)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cremes ca la Cluj:

Separam ouale, batem bine albusul cu un pic de sare, galbenusurile le frecam cu zahar si zaharul vanilat. Punem la fiert jumatate din cantitatea de lapte, iar in cea ramasa punem amidonul si amestecam. Cand fierbe laptele adaugam galbenusurile frecate cu zahar (ca sa se dizolve si amestecam in continuare), dupa care punem si laptele cu amidonul.
Este foarte important sa lucram la foc mic. Amestecam pana se face ca o budinca, apoi adaugam imediat albusurile batute spuma (atunci cand este fierbinte budinca) punem cate o lingura de albus si amestecam. Nu e important cum amestecam pentru ca nu se taie nimic in reteta asta.
Intr-o tava asezam prima foaie de cremes peste care sa turnam budinca un pic calduta si o lasam sa se raceasca de tot. Acum putem sa adaugam si un strat de frisca, dar este optional. Faramitam cea de-a doua foaie de cremes si presaram peste budinca (are si un aspect mai frumos, dar este si mai usor de taiat).
Dam la frigider pentru cateva ore sau ideal ar fi sa o lasam peste noapte. Inainte sa o taiem pudram cu zahar pudra. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cremes ca la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ankyy 1

21.10.2013, 21:13

iumi-ium, ce pofta mi-ai facut! chiar nu am preparat demult cremes, cred ca ma pun pe treaba. foarte fain ti-a iesit

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 16:18

excelent cremesul

diana_banana 1

02.10.2016, 00:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu zmeura