Desert prajitura Cocosana

de aalliinnaa07 in Prajituri, 20 Ian 2014 | 39296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • Crema:
  • 4 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • 200 g margarina Unirea pentru creme
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri de apa fiarta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cocosana:

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, cacaua, faina si praful de copt.

Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il punem la cuptor timp de 30 de minute.

Crema: Intre timp pregatim crema: amestecam laptele cu zaharul si faina, il punem pe foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam nuca de cocos si amestecam in continuare pana se ingroasa. Apoi il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca.

Intr-un bol punem margarina, care trebuie sa fie la temperatura camerei, adaugam pe rand, cate o lingura din crema de cocos mixand in continuu.

Glazura: Intr-un vas amestecam zaharul pudra cu cacao, apoi adaugam uleiul, apa fiarta si amestecam bine glazura.

Blatul il taiem in doua, punem pe o jumatate de blat crema de cocos, peste punem cealalta jumatate de blat, apoi punem glazura de cacao si dam prajitura la frigider pana se intareste glazura.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cocosana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

aalliinnaa07 1

22.01.2014, 19:52

Am uitat sa scriu cand se pun galbenusurile Luiza, scuze si multumesc ca mi-ai spus! Am scris acuma cand trebuie puse!

luiza0084 1

14.02.2014, 15:07

mersi

luiza0084 1

14.02.2014, 15:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ciocolata