Desert prajitura Cocosana

de aalliinnaa07 in Prajituri, 20 Ian 2014 | 40390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • Crema:
  • 4 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • 200 g margarina Unirea pentru creme
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri de apa fiarta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cocosana:

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, cacaua, faina si praful de copt.

Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il punem la cuptor timp de 30 de minute.

Crema: Intre timp pregatim crema: amestecam laptele cu zaharul si faina, il punem pe foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam nuca de cocos si amestecam in continuare pana se ingroasa. Apoi il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca.

Intr-un bol punem margarina, care trebuie sa fie la temperatura camerei, adaugam pe rand, cate o lingura din crema de cocos mixand in continuu.

Glazura: Intr-un vas amestecam zaharul pudra cu cacao, apoi adaugam uleiul, apa fiarta si amestecam bine glazura.

Blatul il taiem in doua, punem pe o jumatate de blat crema de cocos, peste punem cealalta jumatate de blat, apoi punem glazura de cacao si dam prajitura la frigider pana se intareste glazura.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cocosana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (25)

aalliinnaa07 1

22.01.2014, 19:52

Am uitat sa scriu cand se pun galbenusurile Luiza, scuze si multumesc ca mi-ai spus! Am scris acuma cand trebuie puse!

luiza0084 1

14.02.2014, 15:07

mersi

luiza0084 1

14.02.2014, 15:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]