Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan

de Catalina L in Prajituri, 10 Ian 2021 | 6492 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
O varianta personala :) cu foi de pandispan, crema de ciocolata neagra 85% si mascarpone si fara zahar rafinat.
Pentru foile de pandispan, va propun sa faceti reteta dvs obisnuita. Eu am facut 3 blaturi fine cu indulcitor natural in loc de zahar ca pentru o rulada, pe care le-am taiat apoi dupa forma dorita.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/prajitura-carpati-cu-foi-de-pandispan.html

 

INGREDIENTE

  • 3 blaturi fine génoise/rulada

Crema:

  • 125 gr de ciocolata neagra 85%
  • 75 gr de lapte
  • 2 gr de cafea ness /1 pachetel
  • 200 gr crema lichida pentru frisca
  • 30 gr indulcitor natural érythritol
  • 150 gr de mascarpone
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan:

Pregatiti blaturile . Cand sunt coapte se intorc pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care au copt si se lasa sa se raceasca. Taiati-le apoi in  3-4 parti egale (taiati marginile inainte).

Am taiat in 3 parti de 10 cm fiecare blat.

Am obtinut deci 6 bucati de blat fine si 3 mai groase. Am montat 2 prajituri, una cu 6 foi si una cu 3 foi. Daca o faceti a 2-a zi inveliti in film fiecare bucata de blat sa nu se usuce.  

Pregatiti crema: Topiti ciocolata cu laptele la bain marie. Amestecati bine. Bateti crema cu indulcitorul. Adaugati cafeau si mascarponele si bateti pana obtineti o frisca.  Incorporati ciocolata racita si frecati pana obtineti o crema onctuoasa. O puteti utiliza imediat.  

Montati prajitura :

Am inceput prajitura compusa din 6 parti de blat fine.

Puneti un blat, insiropati-l cu cafea rece , etalati un strat de crema. Repetati pana la al 6-lea blat . Puneti-l si apasati bine (nu-l insiropati). Taiati  in 3 bucati egale (taiati marginile daca trebuie).  

Luati o bucata si intoarceti-o la 90 °C (se vad dungile). 

Taiati-o in 2 pe diagonala. Formati apoi triunghiul (taiati baza lui daca trebuie), ungeti cu crema ca sa lipiti cele 2 parti taiate. Decorati cu crema apoi exteriorul fiecarei prajituri.   Repetati procedeul cu cele 2 bucati ramase. Aveti in acest moment 3 triunghiuri groase. 

Presarati nuca de coccos rasa deasupra si dati-le la rece o jumatate de ora.

Scoateti si taiati-le in 2 in grosime .  Aveti astfel 6 prajituri Carpaţi frumoase cu 6 straturi.  

Cum imi ramea crema am procedat la fel cu cele 3 blaturi de crema mai groase.

Un blat insiropat, crema deasupra, blat insiropat, crema , acoperiti si presati cu ultimul blat. Taiati apoi in 3 parti egale.  

Intoarceti fiecare parte la  90°C (sa vedeti dungile) si taiati-le in 2 in diagonala.

Formati triunghiurile lipind cele 2 parti cu crema.  Decorati exteriorul cu crema si presarati nuca de cocos. Idem dati la rece si dupa jumatate de ora le puteti taia in 2 in grosime.

Aveti astfel 6 prajituri Carpaţi mai micute cu 3 straturi.  

Iata ca sunt gata, tare de efect si delicoase!  

TIPS-URI

1

retea video aici: https://youtu.be/Q02egsV3SlU

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Savarine a la " brunetica"