"retete festive de iarna"
O varianta personala :) cu foi de pandispan, crema de ciocolata neagra 85% si mascarpone si fara zahar rafinat.
Pentru foile de pandispan, va propun sa faceti reteta dvs obisnuita. Eu am facut 3 blaturi fine cu indulcitor natural in loc de zahar ca pentru o rulada, pe care le-am taiat apoi dupa forma dorita. https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/prajitura-carpati-cu-foi-de-pandispan.html
Crema:
Pregatiti blaturile . Cand sunt coapte se intorc pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care au copt si se lasa sa se raceasca. Taiati-le apoi in 3-4 parti egale (taiati marginile inainte).
Am taiat in 3 parti de 10 cm fiecare blat.
Am obtinut deci 6 bucati de blat fine si 3 mai groase. Am montat 2 prajituri, una cu 6 foi si una cu 3 foi. Daca o faceti a 2-a zi inveliti in film fiecare bucata de blat sa nu se usuce.
Pregatiti crema: Topiti ciocolata cu laptele la bain marie. Amestecati bine. Bateti crema cu indulcitorul. Adaugati cafeau si mascarponele si bateti pana obtineti o frisca. Incorporati ciocolata racita si frecati pana obtineti o crema onctuoasa. O puteti utiliza imediat.
Montati prajitura :
Am inceput prajitura compusa din 6 parti de blat fine.
Puneti un blat, insiropati-l cu cafea rece , etalati un strat de crema. Repetati pana la al 6-lea blat . Puneti-l si apasati bine (nu-l insiropati). Taiati in 3 bucati egale (taiati marginile daca trebuie).
Luati o bucata si intoarceti-o la 90 °C (se vad dungile).
Taiati-o in 2 pe diagonala. Formati apoi triunghiul (taiati baza lui daca trebuie), ungeti cu crema ca sa lipiti cele 2 parti taiate. Decorati cu crema apoi exteriorul fiecarei prajituri. Repetati procedeul cu cele 2 bucati ramase. Aveti in acest moment 3 triunghiuri groase.
Presarati nuca de coccos rasa deasupra si dati-le la rece o jumatate de ora.
Scoateti si taiati-le in 2 in grosime . Aveti astfel 6 prajituri Carpaţi frumoase cu 6 straturi.
Cum imi ramea crema am procedat la fel cu cele 3 blaturi de crema mai groase.
Un blat insiropat, crema deasupra, blat insiropat, crema , acoperiti si presati cu ultimul blat. Taiati apoi in 3 parti egale.
Intoarceti fiecare parte la 90°C (sa vedeti dungile) si taiati-le in 2 in diagonala.
Formati triunghiurile lipind cele 2 parti cu crema. Decorati exteriorul cu crema si presarati nuca de cocos. Idem dati la rece si dupa jumatate de ora le puteti taia in 2 in grosime.
Aveti astfel 6 prajituri Carpaţi mai micute cu 3 straturi.
Iata ca sunt gata, tare de efect si delicoase!
1
retea video aici: https://youtu.be/Q02egsV3SlU