Desert prajitura betivanca

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Ian 2013 | 93365 vizualizari

 

E cu visine din visinata, de recomandat sa nu gustati prea multe visine decat dupa ce terminati prajitura, ca sa fiti siguri ca va iese!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 13 linguri apa fiarta si racita
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 1 cana cu visine din visinata
  • 100 g cacao
  • 150 g unt
  • 100 g nuci pisate
  • 1 borcan (400) gem caise sau piersici
  • 300 ml lapte

Decor:

  • ciocolata duo Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura betivanca:

Blat: Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ apa si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt (20x30 cm) si se da la cuptor pentru 25 minute. Se lasa la rece si se taie in doua.

Crema: O foaie de la blat se inmoaie in lapte, apoi se amesteca cu untul moale, nuca si cacaua. Visinele scurse si fara samburi se amesteca in crema.

Asamblare: Peste foaia ramasa se intinde gemul, apoi crema de mai sus. Glazura se prepara conform instructiunilor de pe plic si se glazureaza prajitura dupa ce a fost portionata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura betivanca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (38)

Giana 1

04.06.2014, 10:31

Ca sa nu ma imbat voi incerca cu visne din compot

andreea21 1

04.06.2014, 12:52

imi spuneti si mie cum fac in ultima parte a retetei cea cu felia de blat laptele si untul?

Constelatialeu 1

04.06.2014, 14:12

Andreea21,e simplu ,una dintre foi o pastrezi intreaga,cealalta o faramitezi si o inmoi in lapte si amesteci sa se formeze ca o pasta,apoi o amesteci cu untul care este moale,nuca si cacaoa si la final visinile.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu zmeura