Desert placinte de post cu dovleac

de Rocsi in Dulciuri, 18 Noi 2020 | 3377 vizualizari

 

Daca sunteti iubitori de dovleac si va place sa il consumati in aceasta perioada, va recomand si aceste placinte de post. Umplutura am imbunatati-o cu aroma de scortisoara, putin gem si a iesit o bunatate. Placintele servite calde, mai ales in aceasta perioada, nu pot fi decat o incantare. Merg bine cu un ceai, o cana de vin fiert sau o cana de lapte pentru cei care nu tin post. La mine in bucatarie miroase prea bine, asa ca va indemn sa le faceti si voi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 500 gr faina
    • 320 ml apa minerala
    • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
    • 2 linguri zahar brut
    • 20 ml ulei de cocos topit
    • 15 ml ulei de floarea soarelui
    • esenta de vanilie
    • esenta de portocale
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 700 gr dovleac curatat
    • 1 lingurita ulei de cocos
    • 3 linguri gem de gutui cu pere
    • 2 linguri zahar brut
    • 1 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte de post cu dovleac:

Incepeti cu umplutura, ca sa aiba timp sa se raceasca. Dati dovleacul pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita uleiul de cocos, dovleacul, gemul, zaharul si scortisoara. Cratita o puneti pe foc, amestecati la foc potrivit pana umplutura este scazuta si nu mai are lichid. O dati deoparte si lasati sa se raceasca umplutura.

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol. Adaugati drojdia, zaharul si un praf de sare. Apa minerala o incalziti putin, cat sa fie calduta. O incorporati treptat peste faina, incepeti si framantati. Adaugati vanilia si esenta de portocale. Turnati ulei de cocos topit, cate putin si framantati. La final incorporati uleiul de floarea soarelui. O sa obtineti un aluat omogen, dar usor lipicios. Il acoperiti cu un prosp curat, il lasati la dospit la loc cald, pana isi dubleaza volumul. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit si il il impartiti in 12 bucati. Luati fiecare bucata in parte, o intindeti, dar nu prea subtire, puneti cate o lingura plina de umplutura in mijloc. Formati placintele si le asezati pe o tava, pe hartie de copt. Aprindeti cuptorul, il setati la 180 de grade si il lasati 10 minute sa se incinga. Introduceti placintele pentru circa 30 de minute, pana sunt rumenite. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le puteti pudra cu zahar, puteti sa le ungeti cu un sirop, cum doriti voi. Le serviti calde. Daca va mai raman placinte, cat sunt calde, le puneti intr-un bol si le inveliti in folie alimentara ca sa nu se intareasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte de post cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de prune si nuca