Reteta acestei plancinte este una traditionala ruseasca, nu este suflet de om din CSI, incepand din pribaltica si terminand cu orientul indepartat incepand de la cel mic din gradinita pana la cel mare, care sa n-o cunoasca.Se prepara foarte usor!.
Stafidele se pun la inmuiat. Se pune grisul intr-un castron cu smantana, se incorporeaza si se lasa la odihnit minim 30 minute. Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema. Ouale se bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se adauga la crema de branza, adaugand si smantana cu grisul si stafidele scurse de apa si uscate pe un servet. Se toarna intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt sau intr-o tava unsa cu unt. Se da la cuptor preincalzit la 180 grade si se lasa 30-40 minute, pana este inchegata si rumenita putin.
Pofta buna!
1
Se serveste cu smantana
2
Se serveste cu ceai negru