O reteta foarte simpla si rapida, parfumata si aromata. Este recomandat s-o faceti o seara inainte pentru a se imbiba bine cu sirop.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/placinta-cu-iaurt-si-portocale.html
pentru sirop:
Rupem foile de placinta in bucati mici (ale mele erau proaspete, daca sint congelate le decongelati, le rupeti in bucati si le puteti lasa sa se usuce peste noapte).
Incalzim cuptorul la 180 °C si ungem o tava de 30/20 cm.
Batem bine ouale cu zaharul, adaugam iaurtul, uleiul, coaja de portoccale, praful de copt stins in zeama de portocala si amestecam bine cu un tel
Incorporam foile de placinta, rupte.
Amestecam totul bine si apoi punem compozitia obtinuta in tava.
Dam la cuptor pentru 45 minute sau pana cand observam ca se desprinde de pe margini si se rumeneste.
Dupa 30 de minute, am pus deasupra feliile de portocala.
Intre timp, pregatim siropul: punem apa si zaharul la fiert pentru zece minute (pana cand observati ca incepe sa se lege), dupa care adaugam zeama si coaja de la portocala si mai fierbem inca cinci minute.
Turnam siropul caldut peste prajitura proaspat scoasa din cuptor. Siropul va fi absorbit complet dupa 1-2 ore.
Lasam deci sa se patrunda foarte bine pana a doua zi, daca aveti rabdare :) .
Este foarte buna si calduta, se poate manca cand este la temperatura camerei.