Desert placinta cu iaurt si portocale (Portokalopita)

de Catalina L in Prajituri, 23 Sep 2017 | 4090 vizualizari

 



O reteta foarte simpla si rapida, parfumata si aromata. Este recomandat s-o faceti o seara inainte pentru a se imbiba bine cu sirop.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/placinta-cu-iaurt-si-portocale.html

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de foi de placinta
  • 400 grame de iaurt natur
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 80 ml ulei
  • doua lingurite de praf de copt
  • coaja si zeama de la o portocala mare
  • felii de la 1/2 portocala mare pentru decor

pentru sirop:

  • 250 ml apa
  • 120 g de zahar
  • zeama si coaja de la de la 1/2 portocala mare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt si portocale (Portokalopita):

Rupem foile de placinta in bucati mici (ale mele erau proaspete, daca sint congelate le decongelati, le rupeti in bucati si le puteti lasa sa se usuce peste noapte).

Incalzim cuptorul la 180 °C si ungem o tava de 30/20 cm.

Batem bine ouale cu zaharul, adaugam iaurtul, uleiul, coaja de portoccale, praful de copt stins in zeama de portocala si amestecam bine cu un tel

Incorporam foile de placinta, rupte.

Amestecam totul bine si apoi punem compozitia obtinuta in tava.

Dam la cuptor pentru 45 minute sau pana cand observam ca se desprinde de pe margini si se rumeneste.

Dupa 30 de minute, am pus deasupra feliile de portocala.

Intre timp, pregatim siropul: punem apa si zaharul la fiert pentru zece minute (pana cand observati ca incepe sa se lege), dupa care adaugam zeama si coaja de la portocala si mai fierbem inca cinci minute.

Turnam siropul caldut peste prajitura proaspat scoasa din cuptor. Siropul va fi absorbit complet dupa 1-2 ore.

Lasam deci sa se patrunda foarte bine pana a doua zi, daca aveti rabdare :) .

Este foarte buna si calduta, se poate manca cand este la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt si portocale (Portokalopita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat