Desert placinta cu branza si smantana

de Lavinia in Prajituri, 29 Mai 2013 | 51705 vizualizari

 

O placinta delicioasa, cremoasa si frageda! Mai sunt doar cateva bucatele :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 20 g drojdie proaspata
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura smantana
  • 100 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • 450-500 g faina

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 80 g gris (4 linguri)
  • stafide (optional)
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si smantana:

Aluat: Am pus laptele la fiert. Intr-un vas mai mare am adaugat 50 g faina pe care am amestecat-o bine cu 100 ml lapte oparit pana s-au desfacut toate cocoloasele si a devenit o pasta fina.

Am amestecat drojdia cu 1 lingurita de zahar si 1 lingura de lapte pana s-a lichefiat dupa care am adaugat-o peste aluatul oparit usor racit si am omogenizat bine.Am lasat la dospit 15-20 de minute.

Galbenusurile le-am frecat cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, restul de lapte (100 ml), 50 ml unt topit si smantana.

Amestecul lichid l-am turnat peste maia si am amestecat bine. Am pus putin cate putin faina si am framantat aproximativ 15 minute.

Restul de unt topit (50 ml) l-am adaugat peste aluat framantand usor pana s-a incorporat bine.

Am lasat aluatul la dospit 2 ore in loc caldut acoperit cu un prosop si ferit de curent.

Umplutura: Am mixat branza cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat treptat cate un ou mixand bine dupa fiecare. Cu o ajutorul unei palete am incorporat bine grisul, coaja de lamaie, smantana si stafidele.

Asamblare: Aluatul bine dospit l-am framantat cateva secunde pana am eliminat aerul apoi l-am impartit in 2.

Am intins o foaie subtire de marimea tavii (35/25 cm) si am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am presarat putin gris deasupra apoi am pus umplutura si am nivelat bine.

Am acoperit cu a doua foaie si am introdus placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora.

Am lasat placinta la racit 60 de minute, apoi am pudrat-o cu zahar si am servit cu mare pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

31.05.2013, 19:59

Fix pe gustul meu sunt...arata delicios!

Lavinia 1

31.05.2013, 21:20

Multumesc mult Ruxy

Catalina12 1

22.04.2018, 12:13

Cea mai buna!💙

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec zebra