Amestecati toate ingredientele pentru umplutura.
Untul il topiti si raciti.
Omogenizati amestecand bine, bine si adaugati stafidele. Lasati bolul deoparte si pregatiti aluatul.
Puneti intr-un ibric, pe foc, laptele cu uleiul si zaharul. Lasati sa fiarba apoi opriti focul. Raciti bine.
Puneti intr-un vas lichidul obtinut, bicarbonatul stins cu otet si oul. Adaugati treptat faina, amestecati intai cu lingura, apoi framantati cu mana.
Faina se adauga in functie de puterea de absorbtie. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca de maini si sa poata fi intins in foi.
Il impartiti in 2 bile egale. Ungeti tava (de 20/28 cm) cu putin ulei si intindeti o foaie dintr-o bila de aluat, pe blatul de lucru infainat, cu dimensiunile tavii.
O transferati in tava si presarati pesmet.
Intindeti uniform umplutura de branza, presarati din nou pesmet apoi asezati deasupra foaia intinsa din a doua bila de aluat. Presati usor.
O intepati din loc in loc, apoi dati tava la cuptor, la 170-175 grade C, pana se rumeste frumos – eu am copt-o la cuptorul electric, programul cu ventilatie, la 155 grade C, pe treapta 2.
O acoperiti cu un servet curat. Calduta, o pudrati cu zahar pudra.