Desert placinta cu branza

de gaby_duceag in Dulciuri, 31 Iul 2017 | 19457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura
  • 700-800 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 70 g unt
  • zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • stafide
  • esenta de rom
  • putina sare
  • zahar dupa gust (de data asta nu am pus mult, incerc sa-l reduc cat pot )
  • Pentru foi
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura ulei
  • 350-400 g faina
  • In plus:
  • pesmet
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza:

Amestecati toate ingredientele pentru umplutura.
Untul il topiti si raciti.

Omogenizati amestecand bine, bine si adaugati stafidele. Lasati bolul deoparte si pregatiti aluatul.

Puneti intr-un ibric, pe foc, laptele cu uleiul si zaharul. Lasati sa fiarba apoi opriti focul. Raciti bine.

Puneti intr-un vas lichidul obtinut, bicarbonatul stins cu otet si oul. Adaugati treptat faina, amestecati intai cu lingura, apoi framantati cu mana.

Faina se adauga in functie de puterea de absorbtie. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca de maini si sa poata fi intins in foi.

Il impartiti in 2 bile egale. Ungeti tava (de 20/28 cm) cu putin ulei si intindeti o foaie dintr-o bila de aluat, pe blatul de lucru infainat, cu dimensiunile tavii.

O transferati in tava si presarati pesmet.

Intindeti uniform umplutura de branza, presarati din nou pesmet apoi asezati deasupra foaia intinsa din a doua bila de aluat. Presati usor.

O intepati din loc in loc, apoi dati tava la cuptor, la 170-175 grade C, pana se rumeste frumos – eu am copt-o la cuptorul electric, programul cu ventilatie, la 155 grade C, pe treapta 2.

O acoperiti cu un servet curat. Calduta, o pudrati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello