https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-rasturnata-cu-mere-la-slow-cooker-crockpot-88217.html
Am schimbat merele cu gutui, coaja de lamaie cu ghimbir, am renuntat la lapte, scortisoara am inlocuit-o cu turmeric.
Se separa galbenusurile de albusuri si se pun la robot doar albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se fac spuma.
Se pun galbenusurile cu zaharul si se mixeaza separat cu mixerul, se adauga si uleiul, se pune totul intr-un vas mai mare, acolo va fi toata compozitia la final, se adauga esenta de vanilie, gemul de gutui, ghimbirul si se omogenizeaza.
Se pune faina de grau intr-un vas, peste ea se adauga praful de copt si turmericul, se amesteca si se toarna peste compozitia de galbenusuri si se continua mixarea pana la incorpoarea completa.
Se toarna albusurile spuma peste compozie si se amesteca usor cu o paleta de sus in jos.
Se pune hartie de copt in vasul de la slow cookerul Crock-Pot si se toarna compozitia in vas, se pune capac si se fixeaza butonul la functia High pentru doua ore.
Se pune la robot frisca lichida si se mixeaza pret de 30 secunde.
Se scoate prajitura din vas cu ajutorul hartiei de copt, se lasa sa se racoreasca si se pun deasupra cateva linguri de peltea de gutui, se orneaza cu frisca.
Sa aveti pofta, dragilor, la o reteta cu aroma de toamna, ceva absolut divin!