Piept de pui cu smantana si usturoi la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de gaby_duceag in Slow Cooker, 8 Sep 2015 | 8554 vizualizari

 

Atat de simplu si bun!

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept pui
  • o ceapa mare
  • 2 foi dafin
  • 250 ml smantana cu 25% grasime
  • o lingura cu varf amidon alimentar
  • 5 catei usturoi
  • 40 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • sos de soia
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu smantana si usturoi la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Taie pieptul de pui cubulete, toarna peste el 20 ml sos de soia, putina sare si piper, amesteca si da bolul la rece pentru 30 minute.

Conecteaza slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4,7 l pot la sursa de curent.

Intr-o tigaie incinge uleiul de masline.

Curata ceapa, spal-o si toac-o marunt. Pune-o-n tigaie cand uleiul e incins si caleste-o pana capata o culoare aurie.

Pune ceapa in vasul slow cooker-ului Crock-Pot.

In tigaie pune acum pieptul de pui si rumeneste-l usor pe toate partile. Pune-l in vas peste ceapa.

Adauga o cana si jumatate apa,foile de dafin, o jumatate de lingurita sare si seteaza aparatul la programul high pentru 2 ore.

Dupa o ora si 50 minute verifica daca pieptul de pui este bine preparat, daca nu lasa sa se termine programul si mai seteaza-l inca 30 minute. Aici depinde de ce fel de carnita folositi. Eu l-am setat la 3 ore dar dupa doar 2 era bine preparat deja.

Daca este pregatit bine e momentul sa amesteci smantana cu amidonul, sa iei cateva linguri din sosul din vas sa pui peste smantana sa omogenizezi apoi sa torni in vas peste pui.

Adaugi si usturoiul tocat, patrunjel verde tocat si gata!

Gusti sa vezi daca mai trebuie sare si pui de mamaliguta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu smantana si usturoi la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute vegetariene, in foi de vita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital