Desert Pavlova, cu rochie de vara intr-o toamna

de Constelatialeu in Dulciuri, 7 Oct 2020 | 1850 vizualizari

 

Stiu, nu ma pot abtine, ma fascineaza acest desert , asa ca Pavlova loveste din nou, nimic nou. Mi-a ramas de la gogosile prestate 2 albusuri si mi-am zis ca merg la fix transformate intr-o Pavlova. Am dansat impreuna cu albusurile le-am batut pana n-au mai putut de tapene decat sa strige ''vrem Pavlova, vrem Pavlova''.....au cerut le-am dat.....si uite asa domnisoara Plavova si-a imbracat fusta de vara in plina toamna si-a stat cumnite la o minisedinta foto.....:))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri
  • 150 g zahar tos
  • 1 lingurita plina cu amidon
  • 1/2 lingurita otet de mere
  • Umputura
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zahar farin
  • Decor
  • zmeura
  • banuti de ciocolata neagra Callebaut
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Pavlova, cu rochie de vara intr-o toamna:

Cele 2 albusuri le-am pus intr-un bol, am presarat un praf de sare si am mixat foarte bine. Am amestecat zaharul cu amidonul apoi l-am adaugat peste albusurile batute spuma, putin cate putin si am mixat continuu, la final am adaugat si otetul, am mai mixat cateva minute, in final am obtinut o bezea tare, lucioasa si frumoasa. Am pus hartie de copt in tava de la cuptor, am modelat fusta Pavlovei. Cuptorul l-am incins bine, apoi am redus focul la mic, am introdus tava in cuptor si am lasat usa de la cuptor intredeschisa ( daca nu sta ea de buna voie, bagati intre usa si cuptor o lingura de lemn). Am lasat cca 2,5 ore sa se usuce frumos si sa ramana alba. ideea este ca trebuie sa se obtina o bezea crocanta la exterior si moale la interior. Am lasa-t-o sa se odihneasca pana a doua zi, cand am decorat-o.

 Umplutura : Am pus smantana rece intr-un bol la fel de rece, am mixat bine, am adaugat lingurita de zahar, nu trebuie sa fie dulce, este suficient de dulce bezeaua,am mai mixat cateva minute, pana am obtinut o frisca ferma.

 Decorare: Am pus  frisca intr-un posh si am ornat fusta Pavlovei, apoi am decorat-o cu zmeura si banuti de ciocolata neagra Callebaut. Si binenteles dupa ce termin de scris  o savurez pe indelelte. Simplu, delicos, aspectos.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pavlova, cu rochie de vara intr-o toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

08.10.2020, 20:03

Arata tare bine pavlova ta de toamna!

madi_marin 1

09.10.2020, 12:45

Arata delicios! Si noua ne place mult si mai facem din cand in cand

RuxyRux 1

28.10.2020, 21:23

O splendoare!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura deliciu cu nuca - reteta gustoasa care te cucereste