Stiu, nu ma pot abtine, ma fascineaza acest desert , asa ca Pavlova loveste din nou, nimic nou. Mi-a ramas de la gogosile prestate 2 albusuri si mi-am zis ca merg la fix transformate intr-o Pavlova. Am dansat impreuna cu albusurile le-am batut pana n-au mai putut de tapene decat sa strige ''vrem Pavlova, vrem Pavlova''.....au cerut le-am dat.....si uite asa domnisoara Plavova si-a imbracat fusta de vara in plina toamna si-a stat cumnite la o minisedinta foto.....:))))))))))))))))))))))))
Cele 2 albusuri le-am pus intr-un bol, am presarat un praf de sare si am mixat foarte bine. Am amestecat zaharul cu amidonul apoi l-am adaugat peste albusurile batute spuma, putin cate putin si am mixat continuu, la final am adaugat si otetul, am mai mixat cateva minute, in final am obtinut o bezea tare, lucioasa si frumoasa. Am pus hartie de copt in tava de la cuptor, am modelat fusta Pavlovei. Cuptorul l-am incins bine, apoi am redus focul la mic, am introdus tava in cuptor si am lasat usa de la cuptor intredeschisa ( daca nu sta ea de buna voie, bagati intre usa si cuptor o lingura de lemn). Am lasat cca 2,5 ore sa se usuce frumos si sa ramana alba. ideea este ca trebuie sa se obtina o bezea crocanta la exterior si moale la interior. Am lasa-t-o sa se odihneasca pana a doua zi, cand am decorat-o.
Umplutura : Am pus smantana rece intr-un bol la fel de rece, am mixat bine, am adaugat lingurita de zahar, nu trebuie sa fie dulce, este suficient de dulce bezeaua,am mai mixat cateva minute, pana am obtinut o frisca ferma.
Decorare: Am pus frisca intr-un posh si am ornat fusta Pavlovei, apoi am decorat-o cu zmeura si banuti de ciocolata neagra Callebaut. Si binenteles dupa ce termin de scris o savurez pe indelelte. Simplu, delicos, aspectos.....