Desert pasca de branza dulce, cu stafide

de RODIMUR in Dulciuri, 27 Mar 2018 | 9401 vizualizari

COMENTARII (34)

portiadelumina 1

27.03.2018, 17:23

Oameni preferă pasca fără aluat fiindcă sunt sătui, sunt plini de pantagruelicele încercări culinare ale felurillor mâncate înainte de pască. Înainte vreme oamenii, după post, mâncau puțin din fiecare, pasca cu aluat fiin la loc de cinste atât la mesele celor avuți, cât mai ales a celor mai săraci.
Arată tare bine rețeta de ne-ai prezentat-o. Bravo!

RODIMUR 1

27.03.2018, 17:35

Mulțumesc frumos, părinte! Să știți că cea mai bună pască făcută de mine este cea cu smântână. Și întotdeauna, fac păscuțe și pentru duhovnicul meu...

Panacris 1

27.03.2018, 18:17

Minunatăăă!

RODIMUR 1

27.03.2018, 18:24

Mulțumesc frumos, Cristina!

vasimur 1

27.03.2018, 18:25

madi_marin 1

27.03.2018, 19:25

imi place ca nu are mult aluat

RODIMUR 1

27.03.2018, 19:29

Așa e, Madi: Întotdeauna am pus puțin aluat, iar acum, cel fraged, este mai bun, se comportă mai bine și am zis că l-am ales definitiv, pentru toate păștile viitoare...

Rahela Velicu 1

27.03.2018, 19:31

Nu am facut pasca niciodata, anul asta sigur voi incerca si eu Arata nemaipomenit de bine!

- Andreea - 1

27.03.2018, 19:36

RODIMUR 1

27.03.2018, 19:36

Mimi, cu toții facem la un moment dat ceea ce n-am mai făcut până atunci... Dacă te ții de rețeta asta a mea, nu are cum să nu-ți placă rezultatul!

RODIMUR 1

27.03.2018, 19:37

Mulțumesc frumos, Caroline!

Gherca Daniela 1

27.03.2018, 19:52

O bunatate!

Rocsi 1

27.03.2018, 19:58

Imi place foarte, foarte mult pasca ce ai pregatit-o! Nici eu nu concep pasca fara aluat, indiferent de care este el. Bine, nici cum se facea cu ani in urma, mult aluat si putina branza nu imi place, dar e musai sa fie cu aluat.

RODIMUR 1

27.03.2018, 20:10

Mulțumesc frumos, Daniela!

RODIMUR 1

27.03.2018, 20:13

Rocsi, așa (cu aluat gros) se făcea pe vremuri, dar se mai face și astăzi pe alocuri...Pasca tradițională...E frumoasă cu acel colac împletit, dar nu-i prea bun așa, să mănânci mai mult pâine, abia îndulcită și o lingură de brânză amețită... Mulțumesc frumos pentru apreciere!

Corinuta 1

27.03.2018, 20:46

Foarte bine arata si cred ca e foarte buna, dar ai dreptate, daca nu e cu aluat dospit parca nu e pasca ci mai mult tarta!

RODIMUR 1

27.03.2018, 21:02

Corinuța, e bine și cu aluat fraged, că și acela-i din făină, decât fără aluat deloc...Mulțumesc frumos!

Corinuta 1

27.03.2018, 21:30

Asa este, e mai bine decat deloc
Mi-a adus doar aminte de o reteta de tarta pe care o facusem mai demult https://www.bucataras.ro/retete/tarte-alsacienne-56879.html
Te pup si mult succes la concurs!

RODIMUR 1

27.03.2018, 21:53

Mulțumesc, Corinuța! De fapt, majoritatea prăjiturilor și plăcintelor americane așa sunt... Știi cum ziceam eu când vedeam câte o prăjitură cheesecake? "Asta e pasca noastră cu brânză!" Pentru că are același aspect...

Moni_alex 1

27.03.2018, 22:20

Arata minunat! Si eu prefer pasca cu aluat!

RODIMUR 1

27.03.2018, 22:28

Mulțumesc, Moni! Așa este pasca adevărată, cu aluat. Dar e bine ca aluatul să fie cât mai subțire, iar eu m-am decis acum să fac pască numai cu aluat fraged, măcar pentru a nu avea arsuri la stomac. Am văzut că unii fac pască fără aluat, dar cu biscuiți... Câte se mai inventează...

navidad_2017 1

27.03.2018, 22:28

WOW!!! Numai citind ingredientele si frunzarind pozele, cu umplutura aromata cu branza, aluatul fraged cu gust de unt si stafidele mari si aurii, iti dai seama ce minunatie v-a iesit! Si mult succes la concurs ! Cu comentariul D-nei "Corinuta", eu personal nu sunt de acord! Si cu riscul de a fi "concediata" de aici, de pe site, pun mai jos un argument (kilometric! ) in acest sens!

Merisor 1

27.03.2018, 22:28

Foarte frumoasă pasca ta, Rodica! Am venit special să citesc rețeta că mi-a plăcut cum arată.

navidad_2017 1

27.03.2018, 22:30

Pastele crestin e legat si etimologic, dar si istoric de sarbatoarea evreiasca "Pesah" (a eliberarii Israelitilor din robia Egipteana); conform Evangheliei dupa Ioan, Isus a fost rastignit si a murit in ziua in care, conform traditiei ebraice, erau sacrificati mieii in Templu, pentru festinul traditional din ziua urmatoare (de aici si paralela crestina a "sacrificarii lui Isus, ca Miel al lui Dumnezeu" ), cea mai importanta a Pesah-ului. In acesta saptamana a Pesah-ului, credinciosii evrei aveau/au voie sa manance numai paine din aluat nedospit (matza), caci in graba pregatirii "Exodului" (fugii) din Egipt, femeile israeliene o copsesera asa, nemaiavand timp sa lase aluatul sa dospeasca. Din acest motiv si "Pastele" (simbolizand "Corpus Cristi" ) oferit credinciosilor in timpul Euharistiei din noaptea de Inviere, este in cadrul bisericilor crestine de vest si armeneasca, o turtita din aluat nedospit. Cum Pasca https://dexonline.ro/intrare/pasc%C4%83/41314 este "coptura" (painea) cea mai traditionala de Paste in Romania (cozonac se face si de Craciun, si la Hramuri, si la Parastase, samd), mi se pare, in sensul celor scrise mai sus, chiar mai potrivita folosirea unui aluat nedospit la prepararea ei.

RODIMUR 1

27.03.2018, 22:48

Mulțumesc frumos, Merișor! Părerea ta contează pentru mine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Pani Walewska