Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 24 Mai 2019 | 3345 vizualizari

 

Chiar daca a trecut Pastele, se poate pregati acest desert ca un cheesecake, indiferent cum, va fi la fel de delicios.
"Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 450 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt sare
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 120 g lapte dulce

Pt. umplutura:

  • 1 kg branza cremoasa
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 3 lg gris
  • 1 lg faina
  • 100 g merisoare
  • 50 g stafide aurii
  • 2 lg gris

Pt. glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 30 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata:

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie si se da la rece pentru o jumatate de ora.

Umplutura: Intr-un bol se pune branza, zaharul, vanilia si galbenusurile. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se adauga apoi coaja rasa de lamaie, merisoarele si stafidele aurii. Se amesteca cu o spatula apoi se presara grisul si faina. Se amesteca din nou. Se da deoparte.

Se scoate aluatul de la rece. Pe masa infainata se intinde aluatul in forma rotunda de dimensiune mai mare decat tava pentru a acoperi si peretii acesteia.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Se asaza cu grija aluatul imbracand si peretii formei. Se inteapa cu o furculita din loc in loc aluatul. Se presara grisul apoi se toarna compozitia de branza. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 1 ora si 10 minute. Se verifica daca este facuta pasca cu lama unui cutit. Se introduce in mijlocul compozitiei. Daca iese curata inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se transfera pe un platou.

Intr-o craticioara se pune ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna peste pasca. Se intinde cu grija pe toata suprafata. Se da din nou la rece pentru a se intari ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Inainte de a fi servita, se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei.

2

Puteti reduce cantitatea de zahar din umplutura daca vi se pare multa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem