Crema de lamiie

de janet in Dulciuri, 26 Mar 2010 | 3911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -sucul de la doua lamii
  • -3 galbenusuri
  • -o cana de zahar
  • -coaja de la 2 lamii
  • -55 gr unt nesarat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lamiie:

Intr-un vas cu fundul dublu punem sucul de lamiie,galbenusurile,zaharul si coaja de lamiie,batem bine pina se face ca o spuma dupa care trecem vasul pe foc mic amestecind intruna(sa nu se prinda)pina cind,atunci cind punem lingura ,fundul acesteia sa se glaseze.Apoi oprim focul si lasam sa se racoreasca si incepem sa incorporam untul cite putin pina il terminam.
Servim linga piscoturi de sampanie sau in cazu de fata cu placi de lamiie pe care le-am facut asa:

am amestecat zahar pudra ,zeama de lamiie,unt si faina ,pina cind am obtinut o pasta mai subtire .Pe o foaie de copt punem cite o lingurita din compozitie ,aplatizam cu lingurita pina se subtiaza si punem la cuptor cam 5 min,cind le scoatem cit sint inca fierbinti le punem pe un cilindru si le lasam sa se raceasca.Se folosesc la decor dar se si consuma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lamiie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

26.03.2010, 22:21

Janet, esti ''o comoara'' printre bucatarasi!

mariac 1

27.03.2010, 00:51

felicitari e foarte buna

janet 1

27.03.2010, 12:26

Teo si Mariac,multumesc ,sinteti dragute! Cum am mai spus, ma straduiesc sa fac fata printre atitea talente!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nes