Crema de lamiie

de janet in Dulciuri, 26 Mar 2010 | 4002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -sucul de la doua lamii
  • -3 galbenusuri
  • -o cana de zahar
  • -coaja de la 2 lamii
  • -55 gr unt nesarat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lamiie:

Intr-un vas cu fundul dublu punem sucul de lamiie,galbenusurile,zaharul si coaja de lamiie,batem bine pina se face ca o spuma dupa care trecem vasul pe foc mic amestecind intruna(sa nu se prinda)pina cind,atunci cind punem lingura ,fundul acesteia sa se glaseze.Apoi oprim focul si lasam sa se racoreasca si incepem sa incorporam untul cite putin pina il terminam.
Servim linga piscoturi de sampanie sau in cazu de fata cu placi de lamiie pe care le-am facut asa:

am amestecat zahar pudra ,zeama de lamiie,unt si faina ,pina cind am obtinut o pasta mai subtire .Pe o foaie de copt punem cite o lingurita din compozitie ,aplatizam cu lingurita pina se subtiaza si punem la cuptor cam 5 min,cind le scoatem cit sint inca fierbinti le punem pe un cilindru si le lasam sa se raceasca.Se folosesc la decor dar se si consuma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lamiie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

26.03.2010, 22:21

Janet, esti ''o comoara'' printre bucatarasi!

mariac 1

27.03.2010, 00:51

felicitari e foarte buna

janet 1

27.03.2010, 12:26

Teo si Mariac,multumesc ,sinteti dragute! Cum am mai spus, ma straduiesc sa fac fata printre atitea talente!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare cu glazura de ciocolata