Am invatat aceasta reteta de pandispan de la o prietena si de atunci il fac si imi iese foarte bun :)
cantitatile sunt pentru o singura tava
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine. La final se adauga cescuta de apa. Se continua mixarea.
Galbenusurile se freaca cu ulei. Se pun apoi peste albusuri,se adauga praful de copt, plicul de zahar vanilat si aromele preferate.Se amesteca cu o lingura de lemn sau cu o spatula.
Se adauga faina treptat, se amesteca, dupa care se imparte compozitia in cele doua tavi de chec tapetate cu faina sau hartie de copt.
Cele doua linguri de cacao se pot amesteca ori cu 2-3 linguri de aluat de pandispan,ori cu putina apa rece pana devine ca o ciocolata.
Se pune cacaua in tavi peste aluatul de pandispan si se amesteca usor deasupra cu o furculita.
Se coc 30-35 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Se verifica cu scobitoarea. Se scot din tavi si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta mare!