Amandine

de Mihaela11_jo in Prajituri, 13 Feb 2012 | 7853 vizualizari

 

Este prima oara cand fac aceasta prajitura si m-a cucerit reteta Amandina II postata de Bitza.
Este extraordinar de pufoasa si aromata; singura modificare : am facut putin mai mult sirop, deoarece noua ne plac prajiturile mai insiropate.
Multumesc Bitza!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat        
  •  6 oua        
  • 200 g zahar        
  • 30 ml apa        
  • 30 ml ulei        
  • 20 g cacao         
  • 150 g faina         
  • 1 lingurita praf de copt       
  •  zeama de lamaie  
  • Pentru crema           
  • 200gr. zahar pudra           
  • 250 g unt          
  • 100 g ciocolata neagra(75%cacao)          
  • 75 ml frisca lichida         
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru sirop           
  • 150 ml apa          
  • 75 g zahar         
  • 2 lingurite de  Nesscaffe
  • Pentru glazura          
  • 100 g ciocolata neagra          
  •  50 ml frisca          
  •  50 g unt
  • Pentu decor           
  • 70 ml frisca            
  • culoare naturala pentru frisca pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

 Blatul

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza  pana se intaresc . Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se adauga la albusuri.Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina si  cacao, cernute si la sfarsit  praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se pune  intr-o tava cu dimensiuneile de 24/34 cm, tapetata cu hartie de copt . Se la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace 30-35 minute.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos. Ciocolata cu 2 linguri de lapte se topeste in cuptorul cu microunde la MediumHigh 1 minut si se adauga la crema de unt. Dupa omogenizare se adauga frisca lichida si esenta de rom. Se da la rece pana se raceste blatul.

Siropul

Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.Se lasa sa se raceasca. Se insiropeaza blatul racit si se pune crema la mijloc.Se mai lasa la frigider 1 ora.

Se portioneaza in patratele de dimensiunile dorite, care se departeaza putin unele de altele pentru a putea glazura sa patrunde printre ele.

Glazura

Se rupe ciocolata si se amesteca cu frisca lichida si untul intr-un ibric de cafea mai mare si se tine pe foc pana se omogenizeaza. Se toarna glazura astfel obtinuta pe fiecare bucata de prajitura individual.

Se decoreaza cu frisca dupa imaginatie

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amandina a la Nico