Prajitura cu mere si sos de ciocolata

de lia maria in Prajituri, 20 Dec 2010 | 6371 vizualizari

 

O prajitura pufoasa, aromata si ciocolatoasa, by Miha cu foarte mici modificari. Pup cu drag si multumesc.

La multi ani Bucataras !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 150g faina
  • 1 praf copt
  • Esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 5 mere
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • Sosul de ciocolata:
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50g unt
  • 200ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si sos de ciocolata:

inspiratie de aici  

Albusele le batem spuma tare cu zaharul, ca pentru bezea. Incorporam galbenusele pe rand, apoi in, fir usor, uleiul amestecat cu apa si la urma faina cu praful de copt.

Merele le curatam, le taiem in felii, presaram zahar si scortisoara peste ele.

Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra aranjam feliile de mere.

Dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 35’.

Pentru sos, intr-o craticioara, amestecam cacaoa cu zaharul si desfacem cu apa. Punem la foc si cand incepe sa fiarba, adaugam untul . Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi lasam sosul, la racit.

Prajitura rece, se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata deasupra.

Pofta buna!


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine