O prajitura pufoasa, aromata si ciocolatoasa, by Miha cu foarte mici modificari. Pup cu drag si multumesc.
La multi ani Bucataras !
inspiratie de aici
Albusele le batem spuma tare cu zaharul, ca pentru bezea. Incorporam galbenusele pe rand, apoi in, fir usor, uleiul amestecat cu apa si la urma faina cu praful de copt.
Merele le curatam, le taiem in felii, presaram zahar si scortisoara peste ele.
Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra aranjam feliile de mere.
Dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 35’.
Pentru sos, intr-o craticioara, amestecam cacaoa cu zaharul si desfacem cu apa. Punem la foc si cand incepe sa fiarba, adaugam untul . Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi lasam sosul, la racit.
Prajitura rece, se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata deasupra.
Pofta buna!