Desert Lemon pie - Tarta cu lamaie

de Corinuta in Prajituri, 24 Feb 2018 | 7310 vizualizari

 

Bunătate de tartă ce-a ieșit după rețeta unei italience, frageda și dulce-acrișoară.....cu siguranță rămâne aluatul meu preferat de tarte.
Reteta cu dragoste.

 

INGREDIENTE

Ptr. crema:

  • 500 ml lapte
  • 1 lamaie
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 30 g amidon (2 linguri cu varf)

Ptr. aluat:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 8 g praf de copt
  • 340 g faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Lemon pie - Tarta cu lamaie:

Prima data pregatim crema ca sa aiba timp sa se raceasca. Punem laptele intr-o craticioara la fiert, pe aragaz, impreuna cu coaja taiata de la lamaie. Pana da el in clocot, in alta craticioara punem ouale, zaharul si uleiul, amestecam bine cu un tel si apoi adaugam amidonul si omogenizam.

Cand laptele fierbe, scoatem coaja de lamaie si il turnam in fir subtire peste crema de oua, amestecand cu telul mereu, apoi punem totul la fiert din nou pana crema se ingroasa ca o budinca. Nu uitam sa amestecam mereu! Dupa care luam crema de pe foc si adaugam zeama stoarsa de la lamaie, amestecand mereu.

Acoperim crema cu o folie si o dam la frigider.

Ptr. aluat mixam ouale cu zaharul intr-un bol, adaugam si uleiul, praful de copt, iar la sfarsit faina cate un pumn pe rand, amestecand dupa fiecare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen si moale dar nelipicios. 

Asezam pe masa o hartie de copt, pudram cu faina si intindem pe ea 2/3 din alut intr-o forma rotunda cat sa acopere forma de tarta si marginile ei. Forma de tarta o ungem cu ulei si o pudram cu faina, apoi rasturnam usor in ea foaia de aluat cu hartia de copt in sus. Asezam bine cu mana marginile, apoi indepartam haria de copt si taiem surplusul de aluat care depaseste marginile tavii. 

Turnam crema racita in tava si nivelam. Din aluatul ramas intindem o alta foaie pe masa infainata, taiem fasii drepte si le asezam peste crema formand un grilaj. 

In cuptorul preincalzit la 180 de grade C, introducem tarta si o coacem circa 40 de minute (a mea a stat doar 30 de minute la cuptor).

Scoatem tarta la racit pe un suport, iar dupa ce s-a racit o putem transfera pe un platou. Se taie in felii si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate pudra si cu zahar praf deasupra, dar avand in vedere ca are zahar si in aluat si in crema eu nu am mai pus si deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Lemon pie - Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu mere de vara