Intr-un lighean se cerne faina. Se pune laptele la incalzit pe foc si se ia un pic din el sa se dizolve drojdia iar mirodeniile,sarea,zaharul se pun in laptele cald. Ouale se bat intr-un castron cu furculita, margarina se topeste intr-un ibric pe foc domol si apoi toate se amesteca mai putin margarina care se pune treptat pe masura ce se framanta cozonacul. Se lasa la cald intr-un loc ferit de curent si cand s-a dublat volumul se pot pune in formele de cozonac care au fost unse cu margarina.
Ca sa putem umple cozonacul cu rahat se procedeaza astfel: se ia din coca exact cantitatea pt forma si se rupe in trei bucati care se intind pe rand in forma dreptunghiulara cu mainile unse cu ulei apoi se pun bucatele de rahat care a fost taiat inainte cu cutitul si apoi rulam, procedam la fel cu toate trei si le impletim in trei se pune in tava si se lasa la crescut pana la marginea tavii se tine la cuptor la 180 grade 45 de minute.
Pofta buna,