Pentru reteta m-am inspirat de aici.
Laptele, frisca lichida, jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare se pun intr-o oala la foc si se tin pana ajung aproape de punctul de fierbere. Se ia oala de pe foc si se adauga esenta de vanilie.
Galbenusurile se freaca cu restul de zahar. Se pune peste ele un polonic din amestecul de lapte si frisca si se amesteca energic cu un tel, apoi se toarna in oala. Se fierbe totul in continuare la foc mic si se amesteca tot timpul cu un tel, pana cand crema se tine (daca luati crema pe o lingura si trasati o linie cu degetul, crema nu trebuie sa se prelinga, ci trebuie sa ramana la locul ei). Se ia oala de pe foc si se pune intr-un vas cu apa rece, eventual si cu gheata, si se strecoara crema (ideal ar fi un tifon) intr-un vas care este bagat tot in apa rece. Se lasa crema sa se raceasca si se transfera intr-o caserola, care se introduce la congelator. Se mai amesteca prin crema din cand in cand.
*Daca nu se pune vasul in apa rece, crema va continua sa se fiarba si se va smantani, se va face grasa, si nu va mai fi la fel de buna.
1
Daca nu se pune vasul in apa rece, crema va continua sa se fiarba si se va smantani, se va face grasa, si nu va mai fi la fel de buna.