Pentru fursecuri
Pentru umplut
In plus
Mixati untul/margarina impreuna cu zaharul pana devine spumos/spumoasa.
Adaugati treptat faina mixand la inceput, iar cand devine mai gros aluatul framantati cu mana. Adaugati faina doar daca nu puteti modela sul.
Luati din aluat cate-o bucatica marisoara pe care-o modelati sul, de grosimea unui deget, apoi o taiati bucatele egale, de aproximativ 5 cm.
Asezati sulurile intr-o tava subtire si le aplatizati apasand usor peste fiecare cu furculita.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit, pe treapta 2, la 180 grade si coaceti fursecurile pentru aprox 8-10 minute.
Fursecurile trebuie sa prinda culoare pe talpa. Daca nu au prins, le mai lasati 2-3 minute. Aveti grija sa nu le ardeti.
Procedati la fel cu tot aluatul.
Amestecati intr-un bol gem de prune cu alune/nuci macinate, pana obtineti un amestec grosut, bun de umplut. Adaugati esenta.
Potriviti fursecurile 2 cate 2 si le lipiti cu cate o lingurita de umplutura intre ele.
Pregatiti siropul punand la foc mic ingredientele, intr-o craticioara.
Fierbeti cam 2 minute si jumatate, la foc mic, din momentul in care a dat in clocot.
Raciti usor si treceti fursecurile pe jumatate prin sirop, apoi le tavaliti prin nuca/alune macinate.