Desert inghetata de ciocolata belgiana

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Mai 2020 | 4640 vizualizari

 

Reteta pentru masina de inghetata
Pentru ca mi-am luat masina de  facut inghetata, am dat startul desertului meu preferat de vara.
Am preparat o inghetata minunata, cremoasa si deosebit de delicioasa!
Cred ca aceasta inghetata se poate pune si la congelator, in cazul in care nu aveti aparat, se va scoate din 30 in 30 de minute si se va mixa pana ce se va obtine textura potrivita, desi ma gandesc ca nu va face foarte multe ace de gheata.
Aceasta reteta este dedicata iubitorilor de ciocolata amaruie!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. ciocolata belgiana 72% cacao
  • 250 ml. lapte( mai gras de preferat)
  • 250 ml. frisca lichida indulcita
  • 250 gr. mascarpone
  • vanilie 1 plic
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 175 gr. zahar brun
  • 5 galbenusuri
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de ciocolata belgiana:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul brun intr-un bol si se mixeaza cu un tel cateva minute.

250 ml frisca lichida se amesteca intr-un vas larg cu 250 ml lapte, se adauga vanilia si se pune la foc mic pana ce da in clocot, se toarna rapid peste compozitia de ou si zahar si se amesteca bine, se pune inapoi in vas la foc mic, se adauga ciocolata si se amesteca pana ce se topeste, nu se lasa sa dea in clocot.

Se trage vasul de pe foc si se asaza  intr-un alt vas cu apa , se aduce din nou pe aragaz si se tine pe baie de aburi la foc mediu, in jur  de 12 minute, timp in care se amesteca  cand si cand cu un tel.

Dupa cele 12 minute, se  ia vasul  de pe aburi se lasa cinci minute deoparte, se adauga mascarpone si se omogenizeaza, apoi se pune si frisca lichida( cei 200 ml ramasi), se amesteca bine.

Aceasta compozitie se pune in vasul masinii de inghetata si se lasa dupa caz, 30 sau 40 de minute la preparat.

Cand este gata se muta cu o spatula in caserole si se pune la congelator.

Sa va bucurati de o inghetata minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de ciocolata belgiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata visine - nuca de cocos