Căpșunele confiate nu mai trebuie fierte, ca cele proaspete, pentru a pierde apa care produce ace, ci sunt numai bune de folosit pentru a face rapid o înghețată delicioasă.
O înghețată bună, fără ace, economică și ușor de făcut.
Scoateți fructele din borcan, fără sirop și mixați-le bine, fără a insista dacă mai rămân câteva bucățele de fructe (unora chiar le place să simtă fructele în înghețată).
Turnați încet laptele condensat peste fructe și continuați mixarea, până ce ați terminat încorporarea întregii cantități.
Separat mixați smântâna cu cele 3 linguri de zahăr tos fin, puse pe rând, până ce rezultă o frișcă legată.
Încorporați în fructele mixate câte o lingură de frișcă, mixând în continuu, până ce terminați toată cantitatea.
Turnați compoziția rezultată într-un vas curat. Puneți vasul cu înghețată într-o pungă de unică folosință și apoi la congelator. După 5-6 ore poate fi servită.
Dacă înghețata va fi lăsată mai mult timp la congelator, este bine ca înainte să o serviți să o lăsați 10-15 minute să se mai înmoaie puțin.
Serviți înghețata cu fructe confiate, sirop, toping. Nu are ace.
1
Folosiți o smântână grasă, dar nu insistați prea mult cu mixarea, doar până ce se leagă bine frișca, pentru a nu se transforma în unt.
2
Scoateți înghețata din congelator cu 10-15 minute înainte de a fi servită, pentru a se mai înmuia puțin.
3
Puneți vasul cu înghețată într-o pungă de unică folosință, înainte de a-l plasa în congelator, pentru a nu lua alte mirosuri.