Spirale cu ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 7 Mai 2011 | 4473 vizualizari

 

O reteta de spirale cu ciocolata preparate in casa, delicioase

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 430-450 g faina
  • 190 ml lapte caldut
  • 60 g margarina
  • 1 ou
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 g zahar
  •  
  • Umplutura:
  • 1 albus
  • 100 ml lapte
  • 20 g faina
  • 20 g cacao
  • 100 g zahar
  • 1 lingura margarina
  •  
  • +
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu ciocolata:

Umplutura:

Laptele se pune intr-o cratita sa se incalzeasca. Albusul se bate cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul. Peste albusul de ou se cerne faina amestecata cu cacaua si se omogenizeaza. Laptele incalzit se incorporeaza in crema de cacao si se pun pe foc. Se amesteca la foc mic pana se ingroase. In crema calda se amesteca o lingura de margarina.

Aluat:

Manual:

Intr-un bol se pun 430 g faina amestecata cu drojdia si un praf de sare.In mijlocul fainii se face o adancitura. Oul se amesteca cu zaharul,laptele caldut si margarina topita si se omogenizeaza,apoi se pune in adancitura din faina. Se amesteca cu o lingura cat se poate apoi se incepe framatarea.

Aluatul se framanta 10-15 minute pana se obtinem un aluat neted.

La masina de paine:

In cuva masinii se pun ingredientele lichide si sarea, apoi faina,zaharul si drojdia uscata. Masina se seteaza pe programul framantare + dospire.

Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata, se intinde intr-un dreptungi cu grosimea de 1 cm. Pe toata suprafata se repartizeaza 2/3 din crema de cacao. Aluatul se impacheteaza in 3, apoi se impatureste tot in 3 formand un dreptunghi mic. Se intinde cu sucitorul intr-un dreptunghi mai mic de apox 1,5 cm grosime, peste care se intinde restul de crema. Acum se ruleaza si se aplatizeaza putin. Cu ajutorul unui fir de ata se taie rulouri nu prea groase.  Fiecare rulou se intinde putin si se rasuceste in sens opus formand o spirala.

O tava mare se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza spiralele distantate.Se lasa 20 minute intr-un loc calduros,apoi se ung cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte.

Tava se aseaza pe treapta cea mai inalta a cuptorului si se coc aprox 35 minute(la inceput teperatura mai mare,apoi minima). Se servesc simple sau pudrate cu zahar alaturi de 1 pahar cu lapte cald sau lapte cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (26)

alinutza1983 1

08.05.2011, 11:16

cat de pufosele! oau cum pot arata! imi ploua in gura deja!!!

adry88 1

08.05.2011, 15:58

MotanLaOale 1

09.05.2011, 13:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornulete pufoase cu cicocolata