O reteta de spirale cu ciocolata preparate in casa, delicioase
Umplutura:
Laptele se pune intr-o cratita sa se incalzeasca. Albusul se bate cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul. Peste albusul de ou se cerne faina amestecata cu cacaua si se omogenizeaza. Laptele incalzit se incorporeaza in crema de cacao si se pun pe foc. Se amesteca la foc mic pana se ingroase. In crema calda se amesteca o lingura de margarina.
Aluat:
Manual:
Intr-un bol se pun 430 g faina amestecata cu drojdia si un praf de sare.In mijlocul fainii se face o adancitura. Oul se amesteca cu zaharul,laptele caldut si margarina topita si se omogenizeaza,apoi se pune in adancitura din faina. Se amesteca cu o lingura cat se poate apoi se incepe framatarea.
Aluatul se framanta 10-15 minute pana se obtinem un aluat neted.
La masina de paine:
In cuva masinii se pun ingredientele lichide si sarea, apoi faina,zaharul si drojdia uscata. Masina se seteaza pe programul framantare + dospire.
Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata, se intinde intr-un dreptungi cu grosimea de 1 cm. Pe toata suprafata se repartizeaza 2/3 din crema de cacao. Aluatul se impacheteaza in 3, apoi se impatureste tot in 3 formand un dreptunghi mic. Se intinde cu sucitorul intr-un dreptunghi mai mic de apox 1,5 cm grosime, peste care se intinde restul de crema. Acum se ruleaza si se aplatizeaza putin. Cu ajutorul unui fir de ata se taie rulouri nu prea groase. Fiecare rulou se intinde putin si se rasuceste in sens opus formand o spirala.
O tava mare se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza spiralele distantate.Se lasa 20 minute intr-un loc calduros,apoi se ung cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte.
Tava se aseaza pe treapta cea mai inalta a cuptorului si se coc aprox 35 minute(la inceput teperatura mai mare,apoi minima). Se servesc simple sau pudrate cu zahar alaturi de 1 pahar cu lapte cald sau lapte cu cacao.