Inspirate de la Cleme. Foarte bune.
Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros.
Intr-un castron se pune restul de lapte, zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale, iaurtul si se omogenizeaza.
Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut, se adauga amestecul din castron amestecand bine.
Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana, la sfarsit adaugand si uleiul.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura, cam 90 minute.
Se intinde pe blatul infainat, o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita. Se mai lasa la crescut 30 minute.
Se incinge un ceaun cu mult ulei, cam 4-5 cm inaltime. Eu am pus 1 l de ulei.
Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta Buna!