Desert gogosi

de ReteteAlina in Dulciuri, 12 Mai 2020 | 3257 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 650-700 gr faina
  • Coaja rasa de la o portocală sau de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Ulei pentru prajit
Portii: 22
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

Drojdia se dizolva in 2 linguri de lapte caldut cu 1 lingurita din zahar, se adauga 2 lingurite din faina si se lasa la crescut maiaua pentru 10 minute.
Intre timp, ouale la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand zaharul se dizolva.
In bolul cu oua se adauga: laptele, zaharul vanilat si coaja rasa de la o portocală, se amesteca totul foarte bine.
Se adauga maiaua crescuta si faina putin cate putin pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios, amestecand cu mana. Aluatul se lasa la crescut timp de 2 ore.
Dupe ce aluatul a crescut, se imparte in 2 parti egale (mié mi-a iesit 1 kg de aluat), fiecare parte se intinde intr-o foaie mai grosuta, apoi se decupeaza gogosile. Mie mi-au iesit 22 de gogosi mari. Inainte de a le praji, se lasa la crescut timp de 10 minute.
Gogosile se prajesc in ulei inchins pana se rumenesc pe ambele parti.
Se scot pe un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Se dau prin zahar vanilat. Gogosile au iesit mari si cu gaura inauntru.
Eu le-am servit cu Nutella si cu dulceata de cirese.
Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

15.05.2020, 14:31

Pfff, ce poftă mi-ai făcut!

dantes 1

16.05.2020, 11:10

Bune!

ReteteAlina 1

20.05.2020, 14:42

Va multumesc! 🍩🍩🍩 E pentru prima data cand imi ies cu gaura inauntru 😁😅😅

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spirale insiropate