Desert gogosi

de Oana in Prajituri, 1 Feb 2017 | 26639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 700 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • un cub mic de drojdie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • extract de vanilie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l  putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbeti, trebuie sa fie doar caldut! Apoi pune drojdia sfaramata, doua linguri cu faina si lasa  deoparte 10 minute ca sa se activeze drojdia.


In castronul cu faina pune ouale batute, vanilia, un praf de sare si rade coaja de la o lamaie si de la o portocala. Adauga apoi laptele cu drojdia, putin cate putin si incorporeaza faina.


Adauga treptat untul topit si continua sa framanti pana obtii un aluat elastic si moale.
Mai adauga cate putina faina daca aluatul inca se lipeste de maini.

Pune aluatul intr-un castron curat uns cu putin ulei si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.


Presara faina pe masa, imparte aluatul in doua si intinde pe rand cate o foaie cam de 1 cm grosime. Taie gogosile cu ajutorul unui pahar.
Cealalta jumatate de aluat intinde-o putin mai gros si tai-o fasii, pe care le rasucesti intre ele, lipind bine capetele, ca sa nu se desfaca in timpul prajirii.
Acopera gogosile cu un prosop si lasa-le sa mai creasca inca 20 de minute.
Intre timp pune uleiul la incins intr-o oala incapatoare, pentru ca trebuie prajite in baie de ulei.

Prajeste pe rand gogosile, intoarce-le si pe partea cealalta si cand sunt rumenite frumos scoate-le pe o farfurie tapetata cu servetele, ca sa absoarba excesul de ulei.
La final pudreaza gogosile cu zahar din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa ciocolatoasa