Dupa ce noua mea "jucarie" a fost testata pe paine si cornuri de post, azi a venit randul retetei de fursecuri spritate inspirate de pe blogul Jamilei.
Destul de usor de realizat, fragede, aromate si foarte aspectuoase.
Pentru decor:
Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra.
Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.
Oprim mixerul si adaugam praful de sare, cele doua oua si esentele ( de vanilie si lamaie ). Omogenizam din nou, crescand progresiv viteza mixerului .
Adaugam faina si o incorporam in crema de unt mixand pana se obtine un aluat moale, usor lipicios.
Cu aluatul obtinut umplem spritul pentru fursecuri si spritam diverse forme pe care le vom coace in cuptor, pe hartie de copt, cca 15 minute la 175 grade.
Topim ciocolata menaj la microunde sau pe flacara. La nevoie adaugam o lingura de frisca lichida.
Inmuiem fursecurile pe jumatate in ciocolata topita, le asezam pe un gratar si presaram imediat nuca de cocos sau alte ornamente decor.
Lasam pe gratar pana se usuca glazura de ciocolata.
Pastram fursecurile in cutii inchise ermetic.
1
La aceste fursecuri putem folosi unt gras sau osanza de porc, simplu sau combinat.
2
Daca nu avem pistol de spritat putem forma fursecurile si cu alte aparate sau forme de fursecuri, sau folosind o punga si un varf de spritat.
3
Daca sunt pastrate in cutii inchise , se pastreaza fragede mai multe saptamani.