Clatitele gurmanzilori sefi ai Greciei Antice au trecut proba timpului, fiind gatite cu succes si astazi in bucataria secolului XXI. Va voi oferi si eu astazi o reteta simpla de clatite moi si subtiri care va v-a incanta papilele gustative . (Am uitat sa setez data la aparatul de fotografiat care, din cauza varstei nu vrea cu nici un chip sa o pastreze )
Se bate oul cu praful de sare, se adauga faina toata odata. Se insista bine cu un tel asupra cocoloaselor. Se adauga treptat laptele, apa minerala si untul amestecand energic. Aluatul rezultat trebuie sa fie unul matasos, destul de fluid si fara urme de cocoloase. Se da la frigider pentru aproximativ 1 ora.
Trebuie sa aveti o tigaie buna cu strat antiaderent. Eu am una cu ceramica si cam mare. Are 28 de cm. Le termin mai repede si iese o clatita sanatoasa! :) Cand le pun la prajit, incing tigaia bine si o ung cu o pelicula subtire de unt topit sau ulei. Asta mai mult pentru gust, dar se fac fara nici o problema si fara grasime daca aveti o tigaie buna.
1
Eu am pus reteta cu un singur ou. Dar puteti dubla sau tripla cantitatile in functie de cate oua puneti. Eu fac de regula din 6 oua. Acum ma-ntelegeti de ce am o tigaie asa de mare ?! :)