Azi am indraznit sa fac fursecurile tipice de Craciun din Portugalia-sunt aromate si foarte gustoase. Daca vreti sa incercati ceva diferit, faceti acesti biscuiti minunati.
E foarte important sa urmam instructiunile de confectionare, mai ales timpul de coacere, deoarece nu vrem fursecuri prea tari, sau prea arse.
Intr-o cratita punem apa, uleiul de masline, sare, mierea, zaharul, scortisoara si feniculul. Punem la fiert pe aragaz, amestecand cu o lingura. Adauagam si nucile sau migdalele macinate (nu foarte fin), eu am amestecat din amandoua. Puteti folosi la alegere.
Cand da in clocot bine, face ca o spuma, adaugam faina treptat, si amestecam, avand grija sa omogenizam cu faina. Lasam la foc mic, amestecand mereu pe toate partile (ca si la eclere). Cand se formeaza cu usurinta ca o minge, stingem aragazul. Modelam cu mana asa calde bile si crestam cu cutirul forme sau facem o adancitura cu degetul.
Incingem cuptorul la 180-200 grade C.
Intr.o tava cu hartie de copt punem bilele si le dam la cuptor pentru 12-15 minute. Nu mai mult. O sa fie moi cand le scoatem, nu va faceti griji, ca atunci cand se racesc, devin mai dure.
Cand le scoatem din tava, le trecem prin zahar tos si le asezam pe o farfurie. Lasam sa se raceasca inainte de a servi.