Cornuri cu Finetti

de Carmen_g in Dulciuri, 25 Ian 2012 | 8783 vizualizari

 

Aceste cornuri sunt la loc de cinste in casa noastra. Ne plac ataat de mult.... Sunt moi si pufoase, si aromate, si dulci, si.....nu ne mai saturam de ele. Sotul meu nu e prieten cu prajiturile si torturile cremoase, asa ca mereu apelez la cornulete, sau placinte dulci ca sa ne satisfacem pofta de dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 g ulei
  • 500 ml lapte caldut
  • drojdie cat o nuca
  • 4 linguri de zahar
  • o esenta de vanilie
  • 1 lingurita de sare
  • coaja de la o lamaie
  • Crema de ciocolata Finetti
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu Finetti:

Intr-un bol incapator se pun toate ingredientele in afara de lapte. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, laptele adaugandu-se treptat. Se lasa la dospit 1-2 ore, pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit, se imparte aluatul in 5 parti egale. Fiecare biluta de aluat se intinde cu sucitorul pe masa de lucru, de aprox o jumatate de cm grosime. Se imparte in 8 bucati egale. Pe partea mai lata se pune o lingurita de ciocolata, dupa care se ruleaza.

Se pune hartie de copt in tava in care se coc cornurile, si se aseaza la distanta de 2 cm, pentru ca o sa mai creasca cat timp stau la cuptor.
Se coc la foc mediu timp de aprox. 10 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

ieri la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose daneze