Amesteca faina cu praful de copt si un varf cutit sare.
Adauga untul taiat cubulete, galbenusul de ou, zaharul si zaharul vanilat si incepe sa framanti.
La inceput amestecul va fi nisipos, vei avea tendinta sa adaugi lichid, dar n-o fa :)), te rog!, framanta in continuare undeva la vreo 5 minute, poate o idee mai mult, si-o sa vezi ca aluatul va capata consistenta, se va lega si va avea consistenta oricarui aluat pentru foi, va deveni legat si modelabil.
Asa-i c-am avut dreptate?
Imparte-l in doua bile egale, acopera cu folie alimentare si da la rece pentru o ora.
In timpul asta toaca nuca, daca nu ai facut-o deja, si amesteca cu mierea. Eu am pus o singura lingura si-am amestecat cu mana, e mai simplu. Trebuie miere doar cat sa lege nucile.
Scoate aluatul de la rece. Daca e prea tare lasa-l la temperatura camerei pana-l poti modela.
Din fiecare bila fa un sul cu diametrul de vreo 3 cm si feliaza-l in bucatele de aprox 1-1,5 cm.
Aseaza-le in tava (alege o tava subtire) si fa gropite usor in fiecare. Eu am facut cu incheietura degetului.
Pune din amestecul cu nuca in fiecare si da la cuptor, pe care l-ai preincalzit.
Coace pe treapta din mijloc, la 200 grade pentru 8 minute, apoi redu focul la 180 grade si mai lasa 6 minute.
Lasa-le sa se raceasca tot in tava, sunt fragede fierbinti si le strici.
Pudreaza-le usor cat sunt inca caldute apoi transfera-le pe platou sau in cutii metalice.