De sarbatori am incercat o noua reteta de fursecuri. Aceste fursecuri norvegiene sunt aromate si pufoase si le-am indragit instantaneu. Sunt deja pe lista favoritelor!
Intr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, sarea, nucsoara si cardamomul.
Untul si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand compozitia devine cremoasa.
Se adauga oul si vanilia si se mixeaza in continuare.
Se adauga faina si se formeaza un aluat omogen.
Aluatul se da la frigider pentru o ora.
Se porneste cuptorul la 180 de grade C.
Se presara faina pe masa de lucru si se intinde o bucata de aluat intr-o foaie de circa o jumatate de centimetru.
Se decupeaza cu formele de fursecuri si se pun in tava.
Se dau la cuptor la 180 de grade C, pentru 10 minute.
Se scot si se lasa sa se raceasca pe gratar.
Se pot consuma ca atare sau se pot decora cu glazura.
Pofta buna!