O reteta rapida si super delicioasa!
Multumesc frumos pentru inspiaratie ! https://www.bucataras.ro/autodiag/wall/
Foitajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei.
Merele spalate, curatate, se taie cubulete si se pun intr-o cratita pe foc peste care adaugam zaharul si apa. Lasam pe foc pana se inmoaie merele. Adaugam praful de budinca si scortisoara, amestecam bine, tragem cratita de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Luam foaia de foitaj si o asezam pe hartia de copt, o desfacem si taiem marginile fasii late de 1cm, lasand parte de mijloc netaiata. Asezam merele in mijlocul aluatului si trecem fasiile de aluat alternativ. Transferam placinta cu tot cu hartia de copt in tava si o ungem cu ou batut.
Procedam asa si cu cealalta foaie.
Introducem tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se scoate din cuptor, se lasa la racorit si se presara cu zahar vanilat.
Va doresc pofta buna!
1
recomand a se lucra foitajul imediat dupa decongelare altfel se inmoaie si nu mai putem lucra cu el asa cum ne dorim
2
lucrati aluatul pe hartia de copt