Reteta cred ca e 100% nemteasca..Ieri am fost la cineva in vizita si am papat cu nuci pisate(eu nu am pus ca nu mai manca sotiorul),si am cerut reteta...parca a mea a iesit mai buna..modesta de mine..
Laptele se pune la fiert,iar cand fierbe se adauga pe rand:mierea(se amesteca pana se topeste),grisul.esentele,zeama de portocala si biscuitii pisati.
In tot acest timp se amesteca incontinuu sa nu se prinda.Cand compozitia s-a ingrosat cat de cat,se ia de pe foc si se pune un pic la racit.
Intre timp se bat albusurile spuma,sa fie foarte tare sa nu se i-a de pe tel sau mixer(eu nu stiu ce am facut ca nu s-au intarit ca lumea si at am pus un plic de intaritor de frisca).
Cand spuma este gata se adauga putin cate putin compozitia un pic racita(nu inchegata de tot) si se amesteca cu mixerul bine ,bine toate ingredientele.
Se da putin la rece si este gata de servit
Are o aroma atat de bunaa...Merita incercata.