Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe Magheru. Așa că m-am pus pe treabă, să aduc totuși o rețetă delicioasă, demnă de rețeta nr 1500 din portofoliul Panacris! ;)
Spuneam teoretic părea simplă, dar cum am descoperit în patiserie, cofetărie trebuie să ai răbdare să păstrezi timpii de așteptare ca să poți obține rezultatul dorit. Aici mai am ceva de lucrat, dar sunt pe calea cea bună!
Gata cu vorba spor și potfă bună!
Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se un rulou cât mai uniform.
Se aează într-o tavă tapetată cu hârtie de pergament, se ung cu găbenșu de ou, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 30 minute la 180 grade.
Rulourile se scot și se lasă la răcit, cel puțin 3 oreaa sau mai bine până a doua zi.
Între timp se prepară crema: în vasul mixer-ului din dotare se pune brânza mascarpone, laptele condensate, frișca îndulcită, atenție să fie rece de la frigider :D , zahărul vanilinat și zahărul pudră.
Se amestecă energic până ce se obține o cremă spumoasă, apoi se lasă la rece, tot așa minim 3 ore sau cel mai bine până a doua zi.
Pentru ansamblare, pe tavă se așează un strat de cremă, peste care se așează 5 rulori cu vișine, apoi un nou strat de cremă, altr strat de rulouri 3-4, apoi cremă, apoi alt strat de rulori 2, un nou strat de cremă și ultimul rulou, încheie Cușma lui Guguță.
Se acoperă cu cremă prăjitura și se dă la rece minim 3 ore până la servire, sau mai bine până a doua zi :D ;)
Înainte de servire se dă un strat din spray colorant alimentar sau după caz, pudră de cacao sau ciocolată rasă.
Se decorează după gustul fiecărui cu fructe și floricele.
Spor și poftă bună!