Desert crumble cu prune si nuci

de Merisor in Prajituri, 22 Aug 2018 | 5812 vizualizari

 

Îmi place tare mult să prepar crumble, cu orice fructe, dar parcă acest crumble cu prune și nuci este cel mai bun dintre toate.
Cu prune de mai multe feluri, pudrate cu zahăr vanilat și scorțișoară, așezate pe un pat de pesmet cu nucă măcinată, a rezultat un crumble de notă maximă, părerea mea și a celor care l-au savurat.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru crumble (21 cm diametru formei de copt):
  • 185 g unt (65%)
  • 200 g făină
  • 100 g zahăr
  • un praf sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • Pentru umplutură:
  • 500 g prune (de 3 tipuri)
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară, pudră
  • 50 g nucă măcinată
  • 50 g pesmet
  • 15 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crumble cu prune si nuci:

Spălăm bine prunele, le ștergem, le îndepărtăm sâmburii și le feliem în 4 sau 6, în funcție de mărimea lor.

Eu am folosit 3 feluri de prune: vinete românești, negre, din cele pentru țuică și Anna Spath, trei arome deosebite cu o dulceață aparte.

Ungem forma de copt cu puțin unt, cam 15 grame am pus eu, apoi presărăm la baza ei nuca măcinată, amestecată cu pesmetul.

Așezăm prunele peste patul de nucă și pesmet și presărăm zahăr vanilat și scorțișoară peste ele.

Le lăsăm să se odihnească până preparăm aluatul de crumble.

Pentru aluat, amestecăm făina cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare și adăugăm peste acest amestec, untul rece, tăiat în cuburi.

Cu vârfurile degetelor amestecăm rapid untul cu făina, până obținem niște firimituri, pe care le presărăm peste prune.

Dăm forma la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade C, sau până când deliciosul crumble cu prune și nuci, se rumenește bine la suprafață.

Este foarte bun, atât cald, cât și rece.

Opțional, se pudrează cu zahăr.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crumble cu prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu pere si ciocolata