De obicei îmi prepar singură foile de cremșnit, dar de data aceasta, din lipsă de timp, am apelat la cele din comerț și am încropit un delicios Cremșnit rapid cu creme în două culori.
Am preparat o cremă clasică din gălbenușuri de ouă, lapte și amidon și am adăugat ciocolată albă și neagră și tare bune au ieșit.
Mai întâi pregătim cremele.
Mixăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin cremoase.
Le diluăm apoi cu 100 ml lapte rece și adăugăm amidonul.
Omogenizăm bine compoziția.
Punem restul de lapte la fiert, apoi adăugăm câte puțin peste compoziția de gălbenușuri cu amidon, amestecând intens.
Când se diluează bine compoziția o turnăm peste laptele de pe foc, amestecând intens pentru omogenizare.
Fierbem crema de gălbenușuri cu amidon până se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu în ea.
O împărțim apoi în două părți egale.
Încorporăm rapid, în prima parte, ciocolata neagră ruptă în bucăți și 2 lingurițe de esență de rom.
În a doua parte încorporăm ciocolata albă ruptă în bucăți și 2 lingurițe de esență de lămâie.
Amestecăm bine în cremele fierbinți până când ciocolatele se topesc și cremele se omogenizează.
Le acoperim cu folie alimentară, pentru a nu prinde crustă și le lăsăm să se răcească.
Întindem cremele răcite între foile de cremșnit și dăm deliciosul Cremșnit rapid cu creme în două culori la rece, acoperit și ușor presat.
Îl lăsăm câteva ore, până când foile sunt bine hidratate și se poate porționa.
Îl pudrăm cu zahăr pudră vanilat și îl servim cu mare poftă, alături de un ceai bun, o cafea, sau chiar simplu.
1
Cu albușurile rămase de la cremă putem pregăti un chec, bezele, sau le putem congela pentru mai târziu.